solvarme

Solvarme

Miljøvennlig solenergi har aldri vært enklere.

Les mer
varmeanlegg varmepumpe

Varmeanlegg/

Varmepumpe

Fremtidens boligvarme.

Les mer
kjøleanlegg

Kjøleanlegg

La varmepumpen kjøle huset

Les mer

Solvarme

Miljøvennlig solenergi har aldri vært enklere.


Solfanger er den komplette og effektive løsningen for solkraft mot er varmeanlegg. Solenergien er effektiv selv i Norge. I løpet av ett år tar taket ditt imot fem ganger mer energi enn huset ditt bruker. For det første fanger den selv de minste solstrålene, og for det andre er den svært fleksibel og lett å koble til og kombinere. 

Solfanger

Solfanger er den komplette og effektive løsningen for solkraft mot er varmeanlegg. Solenergien er effektiv selv i Norge. I løpet av ett år tar taket ditt imot fem ganger mer energi enn huset ditt bruker. For det første fanger den selv de minste solstrålene, og for det andre er den svært fleksibel og lett å koble til og kombinere. 

Varmeanlegg/Varmepumpe

Fremtidens boligvarme.


Med vannbåren varme får du jevn, behagelig varme, stor fleksibilitet, godt inneklima og forutsigbare kostnader. Det er fremtidens boligvarme. 


Vannbåren varme er vann som varmes opp av en varmekilde, og som sirkulerer i boligen via rør i gulv (tak og vegg kan også benyttes) eller gjennom radiatorer. Det vannbårne systemet gir en jevn varme i huset, og bidrar til et behagelig og godt inneklima. Du kan velge mellom flere energikilder til å varme opp vannet, som varmepumpe, solenergi, elektrisitet, biobrensel, ved, pellets eller fjernvarme – eller en kombinasjon.

Varmepumpe

Du slipper å binde deg til én energikilde, og kan for eksempel sette inn en varmepumpe og benytte solpanel i tillegg. Du kan også bruke elektrisitet som energikilde til vannbåren varmeanlegg, selv om det ikke er forutsigbart med tanke på strømpriser. Med denne fleksibiliteten blir det også enklere å tilpasse seg fremtidens løsninger.

Du får en jevn, behagelig oppvarming av boligen, særlig med vannbåren gulvvarme. Med gulvvarme viser også beregninger at innetemperaturen kan senkes med 1 - 2 grader uten at rommet kjennes kaldere. Og jo mer du setter ned temperaturen, jo mindre energi bruker du.

Og for deg som er opptatt av inneklima, bør du notere deg dette bak øret: Astma- og allergiforbundet anbefaler vannbåren varme. Da slipper du støvet som virvles opp ved bruk av elektriske panelovner, og du får et bedre og mer behagelig inneklima.

Også lommeboka kan ha godt av at du varmer opp boligen med vann

Kjøleanlegg

La varmepumpen kjøle huset.


På varme sommerdager er det fint å kunne kjøle seg innendørs. Et alternativ til tradisjonell aircondition er å la varmepumpen levere komfortkjøling . Gjennom et enkel komplement til varmepumpen, får du et komplett komfortsystem som erstatter behovet for aircondition, og gir deg perfekt inneklima året rundt - varme om vinteren og kjøling om sommeren, og selvfølgelig varmt vann hele året. Det er bare å innstille den temperaturen du ønsker, så klarer varmepumpen resten - til en lavere kostnad enn tradisjonelle løsninger i form av både investeringskostnader og driftskostnader.


Det er to måter å få komfortkjøling med en varmepumpe: passiv og aktiv kjøling.

Varmepumpe til kjøling

Passiv kjøling

Passiv kjøling er den billigste måten for komfortkjøling. Man drar nytte av den kulden som allerede finnes i borehullet, jordsmonnet eller sjøen. Ved å sirkulere den kalde væsken som ligger i kollektorslangen kan man kjøle huset til samme pris som energiforbruket for et par lyspærer. Kulden spres i rommet gjennom en vifte. Overskuddsvarmen blir deretter returnert og lagres til senere bruk. På denne måten får du en ytterligere positiv effekt, og man kan si at det gir en dobbel sparing.

Passiv kjøling kan brukes i hele huset eller i utvalgte rom. Alle som har et vannbåret varmesystem kompletterer med en stillegående vifte. Ved nye installasjoner overføres kulden til det ordinære viftekonvektorsystemet. For at din varmepumpe skal kunne levere passiv kjøling må den suppleres med en kjølemodul av typen passiv.

Aktiv kjøling

I de fleste tilfeller er det tilstrekkelig med passiv kjøling for å holde temperaturen på det ønskede nivået, men om nødvendig kan man oppnå en ekstra kjøleeffekt med varmepumpen ved å la kompressoren produsere kjøling.

For å få en varmepumpe til å levere aktiv kjøling er det nødvendig å komplettere med en kjølemodul av typen passiv/aktiv. Denne kjølemodulen leverer passiv kjøling så langt det går, og hvis effekten av passiv kjøling ikke er tilstrekkelig starter kompressoren å produsere den ekstra kjøling som trengs.